Hoe het werkt
Het tabblad Cursus in Alva Courses toont je cursus als een lijst van secties met de lessen eronder. Lessen hebben een sleepgreep en pijlen omhoog en omlaag. Elke sectiekop heeft pijlen omhoog en omlaag en de knoppen Zichtbaarheid, Hernoemen, Dupliceren, Verplaatsen en Verwijderen. Een nieuwe volgorde wordt meteen opgeslagen, zonder aparte Opslaan-knop. In de cursusbuilder op volledig scherm kun je ook secties slepen, en de ⋯-menu's daar bieden voor lessen ook Verplaatsen naar sectie.
Stappen voor herordenen, hernoemen en dupliceren
1. Open de cursus
Open in het Shopify-beheerderspaneel Alva Courses, klik op Cursussen en open de cursus die je wilt bewerken. Het tabblad Cursus toont elke sectie met de bijbehorende lessen eronder.
2. Zet lessen en secties in een nieuwe volgorde
Pak de sleepgreep aan de linkerkant van een les en sleep die naar een nieuwe positie, of beweeg de muis over de les en gebruik de pijlen omhoog en omlaag. Zet een les neer in een andere sectie om hem daarheen te verplaatsen. Secties hebben geen sleepgreep: gebruik de pijlen omhoog en omlaag in de sectiekop. De nieuwe volgorde wordt automatisch opgeslagen.
3. Hernoem een sectie of les
Klik op Hernoemen in een sectiekop, typ de nieuwe naam bij Nieuwe Sectienaam en klik op Opslaan. Wil je een les hernoemen, open die dan, wijzig de Titel en sla de les op.
4. Dupliceer een sectie of les
Klik op Dupliceren in een sectiekop om de sectie met al haar lessen te kopiëren; de kopie, met de naam “Copy of” plus de oorspronkelijke naam, komt aan het einde van de cursus. Wil je een les dupliceren, open die dan en kies Acties → Dupliceren; de kopie komt aan het einde van dezelfde sectie, klaar om te bewerken — handig voor het hergebruiken van een lessjabloon.
5. Inhoud verplaatsen of verwijderen
Wil je een les naar een andere sectie verplaatsen, sleep hem daar dan naartoe. Met de knop Verplaatsen in een sectiekop verplaats je de hele sectie, met haar lessen, naar een andere cursus — zie Een sectie naar een andere cursus verplaatsen. Heeft je winkel maar één cursus, dan is Verplaatsen grijs. Om iets te verwijderen klik je op Verwijderen in een sectiekop, of open je een les en kies je Acties → Verwijderen. Bevestig de melding — het verwijderen van een sectie verwijdert ook de bijbehorende lessen.
Wat cursisten zien
In de cursusplayer in de storefront verschijnen secties en lessen precies in de volgorde die je op het tabblad Cursus hebt ingesteld. Als je een les hernoemt, wordt de titel direct bijgewerkt in de zijbalk, en het verwijderen van inhoud verwijdert deze voor iedereen uit de player.
Zie ook
Was dit nuttig?
Laatst bijgewerkt 2026-10-12